Kıymetli Hocamız Celal YENİÇERİ Vefat Etti

VEFAT

İslam ekonomisi ve finansı alanında öncü çalışmaları bulunan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı emekli Öğretim Üyesi kıymetli hocamız Prof. Dr. Celal YENİÇERİ ahirete irtihal eylemiştir. Hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Prof. Dr. Celal YENİÇERİ, “İslam İktisadının Esasları”, “İslam’da Devlet Bütçesi”, “İslam Açısından Tüketim-Tüketicinin Korunması ve Ev İdaresi” gibi İslam iktisadı alanındaki kıymetli eserlerinin yanında İslam hukuku başta olmak üzere İslam medeniyeti, İslam ahlak ve maneviyatına dair birçok değerli çalışmaya da imza atmıştır. Bu eserlerin başlıcaları; “Peygamber ve Sonrasında İslam’ın Emeğe Bakışı ve Emek Hayatını Düzenlemesi”, “İslam’ın Dayanışma-Paylaşma Medeniyeti: İlgili Tüm Kurumları Ve Günümüze Taşınması” olarak sayılabilir.

Hayatı boyunca İslami ilimler ve İslam ekonomisi ve finansı alanına yapmış olduğu katkılar için kıymetli hocamıza minnettarız.