Nitel Araştırma Yöntem Semineri

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe POLAT, Enstitümüz akademisyen ve öğrencilerine yönelik 12 Ocak 2023 Perşembe günü 14:00-17:00 saatleri arasında “Nitel Araştırmalarda Yarı-Yapılandırılmış Görüşme Soruları: Soru Form ve Türleri, Nitelikler ve Sıralama” başlıklı bir seminer vermiştir. İki oturumdan oluşan seminerin ilk bölümünde nitel araştırma yöntemlerinin genel olarak üzerinde durulmuş, ikinci bölümde ise nitel araştırmalarda yarı-yapılandırılmış görüşme soruları bahsi kapsamlı şekilde ele alınmıştır.

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe POLAT’ın seminer konu başlığı üzerine kaleme aldığı araştırma makalesi*:

* Polat, A. (2022). Nitel Araştırmalarda Yarı-Yapılandırılmış Görüşme Soruları: Soru Form ve Türleri, Nitelikler ve Sıralama. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, AÜSBD Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri Özel Sayısı, 161-182. DOI: 10.18037/ausbd.1227335